Cèdules d'habitabilitat

Preguntes més freqüents sobre les cèdules d'habitabilitat

¿Quines notícies es publiquen sobre la cèdula d'habitabilitat?

Encara que la cèdula d'habitabilitat és un document administratiu la utilització del qual se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar habitatges, o per a contractar els subministraments), sovint els diaris publiquen notícies sobre la cèdula d'habitabilitat.

Normalment es tracta d'articles sobre la implantació de polítiques d'habitatge (habitatges de protecció oficial, dació en pagament d'hipoteques), sobre casos d'immuebles amb problemes por no disposar de la cèdula (infrahabitatge, construccions il·legals), sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu una cèdula? I el CEE?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
Només un 4% dels locals comercials poden obtenir cèdula d'habitabilitat

Només un 4% dels locals comercials poden obtenir una cèdula d'habitabilitat, tot i que gairebé un 40% dels que hi ha actualment tenen poca sortida com a emplaçament comercial. Perquè els locals buits es converteixin en una alternativa residencial que ajudi a pal·liar el problema de l'habitatge cal modificar el Codi Tècnic d'Edificació i en molts casos la regulació urbanística local.

lavanguardia.com 18/12/2023

Barcelona suma 805 llicències de canvi d'ús de local a habitatge en 5 anys

La realitat immobiliària de la ciutat, amb l'habitatge pels núvols, fa que el preu sigui el principal condicionant de moltes persones a l'hora de comprar o llogar un espai per viure, per la qual cosa els locals de planta baixa amb possibilitat legal (o no) de reconvertir-se en vivenda segueixen a l'alça. L'ajuntament ha legalitzat el canvi d'ús en 805 casos en els últims anys, tot i que encara són molts més els que s'utilitzen com a domicili sense cèdula d'habitabilitat ni possibilitat de regularització. Ni la pandèmia ha canviat aquesta tendència residencial a la capital catalana, que podria incrementar-se amb força davant la quantitat de negocis tancats que deixarà la crisi sanitària.

elperiodico.cat 01/03/2021

Al bloc conflictiu ja no hi ha cap okupa

El bloc del carrer d'Ignasi Balcells, situat molt a prop del Conservatori de Música, feia més d'un any que estava ocupat i hi havia greus problemes de convivència amb el veïnat de la zona per les baralles i aldarulls que s'hi generaven constantment.

regio7.cat 28/10/2020

La PAHC vol que els comptadors socials es deixin passada la crisi

La PAHC Bages ha celebrat la decisió de l'Ajuntament de Manresa de posar comptadors socials de l'aigua a famílies vulnerables i ha demanat mantenir-los després de la crisi causada per la pandèmia, cosa que afirma que l'Ajuntament no té prevista. La resposta de la plataforma davant d'aquesta decisió ha estat que «també deien que no era possible posar-ne i ara n'han posat». «No permetrem» que els tregui, ha assegurat.

regio7.cat 09/04/2020

La PAHC proposarà una manifestació multitudinària per exigir multes als grans tenidors

La PAHC Bages proposarà a les plataformes d'afectats per la hipoteca de tot Catalunya que es convoqui una manifestació multitudinària per exigir a l'administració que multi els grans tenidors i les entitats bancàries que no compleixen la llei en matèria d'habitatge. Així ho ha anunciat aquest dimecres al matí Abderrahman Latrach, pare d'una família de tres fills i un quart en camí que tenia prevista per a avui una nova ordre de desnonament, el qual finalment s'ha pogut aturar.

regio7.cat 04/03/2020

De local buit a habitatge: més de 550 canvis d'ús concedits en tres anys

La reconversió de molts locals de Barcelona en habitatge és evident a peu de carrer. Però més enllà de la façana, la renovació és més profunda. Ho confirmen les dades. En els últims tres anys s'ha disparat la concessió de llicències per part de l'Ajuntament a propietaris de locals comercials que sol·liciten el canvi d'ús: 559 s'han convertit en habitatge (175 l'any 2017, 176 el 2018 i 208 l'any passat). Però la tendència ja ve de lluny i s'han més que triplicat en set anys. El 2013 només es van concedir 63 llicències. De fet, el consistori ha admès que no sap què es fa en més de 16.000 locals comercials de la ciutat.

beteve.cat 26/02/2020

Castelló d'Empúries impulsa la masoveria urbana per evitar el despoblament

Després de començar el projecte d'habitatge de lloguer de protecció oficial, juntament amb la fundació Santa Creu de la Selva, es dona el tret de sortida al projecte de masoveria urbana, una altra iniciativa que se sumarà a les accions per evitar el despoblament del municipi. Castelló d'Empúries pateix, des de fa temps, un abandonament del centre històric. Part d'aquesta situació és a causa de l'estat de degradació en què es troben els edificis i es va complicant gradualment. Els propietaris veuen que, si no realitzen una inversió, no aconseguiran llogar ni vendre els habitatges.

emporda.info 12/02/2020

Creix l'ús de locals i oficines com a vivendes sense cèdula d'habitabilitat a Barcelona

Cada vegada són més els espais (porteries, oficines, locals...) que es renoven per aconseguir el canvi d'ús, obtenir la cèdula d'habitabilitat i exercir de vivendes legals. A Barcelona, la tendència és clara: des del 2013, gairebé s'han quadriplicat els baixos comercials que han passat a ser vivendes legals, perquè compleixen les condicions necessàries i l'ajuntament és partidari d'afavorir-lo davant de la falta de vivenda a la ciutat. Però la xifra dels que no es poden legalitzar, però es comercialitzen com a llars sense cèdula creix a molta més velocitat, vista la gran quantitat d'anuncis que afloren als portals immobiliaris.

elperiodico.cat 12/02/2020

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-24. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.